Start myBerufswahl

Interessen und Stärken - Schritt 1: Ich lerne meine Interessen und Stärken kennen

Berufe und Ausbildungen - Schritt 2: Ich lerne die Berufs- und Ausbildungswelt kennen

Stärken und Anforderungen - Schritt 3: Ich vergleiche meine Stärken mit den Anforderungen der Berufe und Ausbildungen, die mich interessieren

Schnuppern - Schritt 4: Ich schaue mir die interessanten Berufe genauer an

Überprüfen und entscheiden - Schritt 5: Ich überprüfe die möglichen Berufe oder Schulen und entscheide mich

Lehrstelle finden – Schule anmelden - Schritt 6: Ich setze meine Entscheidung um, suche eine Lehrstelle oder melde mich bei einer Schule an

Vorbereiten auf die Zukunft - Schritt 7: Ich bereite mich auf die Lehre oder die Mittelschule vor oder ich kläre ein Brückenangebot ab

Arbeitsmappe - Deine Ergebnisse

Einen Moment bitte...

myBerufswahl wird geladen.

Abgemeldet

Ihre Login-Session ist abgelaufen. Sie werden auf die Startseite weitergeleitet. Bitte melden Sie sich erneut an, um Ihr Login fortzusetzen.
#
Suche

Nutrition and Health / Ernährung und Gesundheit

MAS

ETH Zürich > Weiterbildung

Zu myBerufswahl hinzugefügt

Kategorien
Ausbildungsort

Zürich ETH-Zentrum (ZH)

Unterrichtssprache

Englisch

Ausbildungstyp

Universitäre Hochschulen UH - Weiterbildung: Lehrgänge

Zeitliche Beanspruchung

Vollzeit

Ausbildungsthemen

Gesundheit, Pflege, Medizin

Studiengebiete

Humanmedizin

Swissdoc

7.724.4.0

Aktualisiert 18.01.2016

Beschreibung

Beschreibung des Angebots

Natural scientists are offered an advance education that gives a broad overview on aspects of food and nutrition, their influence on health, and their potential for prevention of diseases. This also includes in-depth knowledge in physiology of eating, nutrition related toxicology, nutrigenomics as well as research methodologies related to nutrition.

Disciplinary courses:

  • Nutrition and Chronic Disease
  • Nutrition for Health and Development
  • Nutrition Case Studies
  • Epidemiology and Prevention
  • Nutrigenomics
  • Nutritional Aspects of Food Composition and Processing
  • Selected Topics in Physiology related to Nutrition
  • Physiology of Eating
  • Nutrition and Performance
  • Research Methodology in Nutrition
  • Theory and Practice of Nutritional Science
  • Nutrient Analysis of Foods
  • Introduction to Molecular Toxicology
  • Advanced Topics in Nutritional Science

Selected optional courses

  • Gentechnology in Foods
  • Consumer Behavior
  • Problems and Solutions in Food Microbiology
  • Food Safety and Quality Management
  • Immunology
  • Food Fermentation Biotechnology
  • The Food Chain: Links between Plant, Animal and Human Nutrition
  • Food Law and Legislation
  • Public Health Concepts
  • Special Topics in Food Toxicology

Lernziel

Graduates are trained to identify and understand problems of nutrition while working in the field of their original study area. Depending on this original study area, career in Nutrition Research, Nutrition Teach-ing, Nutrition Journalism and different sections of Food Industry will be possible.

ECTS Punkte

60

Voraussetzungen

Zulassung

  • MSc (or equivalent) in Natural Science, including Medicine and Pharmacy
  • Food Science Engineers graduated from Universities of Applied Sciences need minimal average mark of 5 in the final exams and have to give proof of 2 years of professional experience. 

Zielpublikum

Graduates with a master's degree or equivalent in natural science, medical doctors and pharmacists.

Kosten

CHF 11'160.-

Abschluss

  • Master of Advanced Studies MAS (inkl. MBA, EMBA)

Master of Advanced Studies ETH in Nutrition and Health

Praktische Hinweise

Ort / Adresse

  • Zürich ETH-Zentrum (ZH)

Zeitlicher Ablauf

Beginn

In spring and autumn semester

Dauer

2 semesters
1800 study hours, the total including presence at classes, preparation and pro-cessing time, performance control and writing of thesis.

Zeitliche Beanspruchung

  • Vollzeit

Unterrichtssprache

  • Englisch

Bemerkungen

Term of application: October 31 for spring semester April 30 for autumn semester

ETH Zürich

Tag der offenen Tür

Immer anfangs September finden die Studieninformationstage statt.

Links

Auskünfte / Kontakt

ETH Zürich

ETH Zürich
Rektoratskanzlei
HG F19
Rämistrasse 101
8092 Zürich ETH-Zentrum
044 632 30 00
kanzlei@ethz.ch

ETH Zürich
Zulassungsstelle
HG F 21.3
Rämistrasse 101
8092 Zürich ETH-Zentrum
044 632 56 53
http://www.zulassung.ethz.ch
zulassung@ethz.ch

ETH Zürich
Studienberatung
Dr. Martino Luginbühl und Mario Foppa
HG F 68.1 und HG F 68.2
Rämistrasse 101
8092 Zürich ETH-Zentrum
044 632 20 61 und 044 633 28 59
http://www.sts.ethz.ch
studienberatung@ethz.ch